Un..." />

Românii consideră că Honda este cea mai fiabilă marcă auto

Un studiu realizat de Auto.ro împreună cu Daedalus Millward Brown relevă faptul că marca Honda se află în topul indicelui de satisfacție al românilor. Pe locurile următoare se află Mazda și Volvo. foto

Conform raportului anual “Analiza pieţei auto 2012 din România”, românii se declară cel mai satisfăcuți de Honda.

La capitolul „Nivel general de satisfacție față de autoturism”, marca niponă a acumulat 6,29 puncte dintr-un maxim de 7. Pe locurile următoare în clasamentul satisfacției se află Mazda cu 6,12 puncte, urmată de Volvo cu 6,1 puncte.

Pe locurile următoare se află, în ordine, BMW (6 puncte), Toyota (5,93 puncte), Mercedes-Benz (5,91 puncte), Nissan (5,9 puncte), Volkswagen (5,82 puncte), Skoda (5,82 puncte) și Audi (5,82 puncte).

Tot marca Honda conduce și în clasamentul fiabilității percepute. Cu 6,47 de puncte din 7 posibile, brandul nipon a depășit Volvo (6,24 puncte) și Toyota (6,16 puncte). Și în privința costurilor de întreținere, respondenții au considerat că Honda se comportă cel mai bine.

Cu 5,76 puncte din 7, acest brand ocupă locul întâi la acest capitol fiind urmat de cehii de la Skoda (5,75 puncte) și germanii de la Opel (5,71 puncte). Conform realizatorilor studiului, posesorii de Honda (91,8%) sunt și cei care ar recomanda cel mai des pentru achiziție același brand datorită gradului ridicat de fiabilitate, costului rezonabil de întreținere și service.

În această privință pe locul secund se află KIA (90,8%), iar pe locul trei Audi (88,4%)… citește tot pe www.capital.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

20 + fourteen =