România susține î..." />

România susţine drepturile pasagerilor aero

România susține îmbunătățirea legislației europene în materie de drepturi ale pasagerilor ce folosesc transportul aerian, având în vedere experiența acumulată la punerea în aplicare a normelor existente şi evoluția rapidă a pieței europene, informează Ministerul Transporturilor.

Propunerea, ce a fost înaintată Consiliului Transporturi, Telecomunicaţii, Energie (secţiunea Transporturi) de către secretarul de stat Manuel Donescu, urmărește asigurarea unor condiții armonizate de operare pentru transportatorii aerieni, pe o piață liberalizată.

„O astfel de abordare oferă un echilibru între interesele pasagerilor și cele ale operatorilor de transport, consolidând cadrul legislativ european”, arată Ministerul Transporturilor.

Dezbaterile pe marginea proiectului vor continua în lunile următoare, în perspectiva obținerii unui acord la reuniunea Consiliului TTE – secțiunea Transporturi – din 4 decembrie 2013.

Manuel Donescu, secretar de stat în Ministerul Transporturilor, a participat la Luxemburg la cea de-a treia reuniune a Consiliului Transporturi, Telecomunicații, Energie (secțiunea Transporturi) din acest an.

Dintre cele cinci inițiative legislative de pe agenda reuniunii, prezidate de Rimantas Sinkevičius, ministrul lituanian al Transporturilor, cele mai importante privesc siguranța feroviară și drepturile pasagerilor în transportul aerian.

Manuel Donescu a mai susținut, în numele Ministerului Transporturilor, reducerea barierelor administrative ce afectează competitivitatea transportului feroviar internațional, valorificarea întregului potențial al pieței unice în acest domeniu și garantarea unui nivel ridicat de siguranță feroviară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

five × 1 =