..." />

România și Turcia prevăd relansarea liniei de feribot Constanţa-Pendik

Ministrul Transporturilor, Ramona Mănescu și ambasadorul Turciei la București, Ömür Şölendil, au avut o întrevedere la care au discutat despre reluarea circulaţiei navelor de tip ferry-boat pentru marfă și pasageri între România (portul Constanţa) şi Turcia (portul Pendik). foto

Proiectul RO-RO a fost lansat în 2011, dar din cauza unor neînțelegeri apărute, a fost sistat în octombrie 2012. Biroul de presă al Ministerului Transporturilor, informează că pentru a continua acest parteneriat, specialiștii turci și români vor avea primele discuții în luna martie, la întrunirea Comisiei Mixte Rutiere. 

„Mă bucur că am reușit să depășim cu bine prima fază a negocierilor și sunt convinsă că reluarea acestui proiect va aduce beneficii ambelor părți. Linia maritimă dintre portul Contanţa și portul Pendik va contribui substanțial la creşterea tranzitului maritim, deschizând noi oportunităţi transportului de călători şi marfă între România şi Republica Turcia, precum şi între Europa, Asia şi Orientul Apropiat”, a declarat Ramona Mănescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

fourteen − ten =