România şi Polonia vor să dezvolte coridoare de transport pe axa Nord-Sud

România vrea să dezvolte schimburile de mărfuri cu Polonia, atât pe domeniul rutier, cât şi pe cel feroviar, în paralel cu dezvoltarea unor coridoare de transport feroviare şi rutiere, pe axa Nord-Sud. foto

Această concluzie a fost făcută la întâlnirea dintre ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu şi ambasadorul Republicii Polone la Bucureşti, Marek Szczgiel.

Totodată, cei doi oficiali şi-au arătat disponibilitatea privind cooperarea dintre portul Constanţa şi portul Gdansk, se arată într-un comunicat al Ministerului Transporturilor.

Întâlnirea a vizat şi dezvoltarea celor două companii feroviare de marfă şi călători din România, ştiut fiind faptul că în acest moment şi Polonia se află în plin proces de privatizare a companiei lor naţionale de transport marfă.

Ministrul Transporturilor a purtat discuţii cu oficialul polonez şi în ceea ce priveşte susţinerea candidaturii Radu Cătălin în funcţia de director executiv al Agenţiei Europene pentru Siguranţa Aviaţiei Civile. S-a reiterat, totodată, susţinerea reciprocă a poziţiilor pe care cele două state le exprimă în cadrul Comisiei Europene.

În încheiere, s-a propus realizarea unei întâlniri bilaterale între miniştrii celor doua state pentru a detalia subiectele de interes care au fost punctate în cadrul întâlnirii, dar si experienţa pe care Polonia o are în atragerea fondurilor europene, se mai precizează în comunicat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

four × 3 =