În..." />

România și Bulgaria discută despre noi poduri peste Dunăre

În perioada următoare se vor face studii de fezabilitate pentru două noi poduri peste Dunăre: Turnu Măgurele – Nicopole şi Călăraşi – Silistra, a anunţat şefa Direcţiei Infrastructură din Ministerul Dezvoltării, Diana Ţenea. foto

Finanţarea construcţiilor se va face prin Programul Operaţional Transporturi şi din bugetul de stat, iar de poduri se va ocupa Ministerul Transporturilor.
„Sigur că Calafat – Vidin a fost o mare realizare, dar nu este suficient. Se vor face studii de fezabilitate, finanţate prin programul România – Bulgaria Transfrontalier. Aplicantul este Compania Naţională de Drumuri şi Autostrăzi din România pentru realizarea studiului de fezabilitate pentru cele două amplasamente Turnu Măgurele – Nicopole şi Călăraşi – Silistra”, spune Diana Ţenea, citată de Radio România Actualități.
Declaraţia a fost făcută la închiderea proiectului „SPATIAL – Strategie comună de dezvoltare teritorială durabilă a zonei transfrontaliere România-Bulgaria”, proiect din care a reieşit că în zona transfrontalieră sunt necesare mai multe proiecte în domenii precum agricultură, turism, mediu şi infrastructură.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

2 × 5 =