<..." />

România poate exporta în Turcia bovine vii destinate sacrificării

România are posibilitatea de a exporta în Turcia bovine vii destinate sacrificării, a anunțat, miercuri, Ministerul Agriculturii, în urma unei informări transmise de Ambasada Turciei în data de 22 august 2016, potrivit Agerpres. foto 

„În urma negocierilor la nivel înalt purtate de ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Achim Irimescu, și omologul turc, Faruk Çelik, Ambasada Republicii Turcia din România a transmis, în 22 august 2016, Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, informația că, în urma garanțiilor oferite de Autoritatea Națională Sanitară — Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) din România către serviciile veterinare din Turcia, importul de bovine vii destinate sacrificării imediate din România este considerat posibil începând cu 5 august 2016”, se arată într-un comunicat al MADR.

Potrivit sursei citate, în perioada următoare, ANSVSA va ține legătura cu omologii din Turcia pentru a stabili detaliile necesare.

MADR precizează că negocierile s-au purtat în marja Conferinței Regionale a Organizației Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură (FAO) pentru Europa, desfășurată în Turcia (Antalya) în perioada 3 — 5 mai 2016.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

3 + seven =