România, pe ultimele locuri în UE în ceea ce privește siguranța rutieră

Numărul deceselor cauzate de accidente rutiere este de circa 1.900 anual.

România se clasează pe ultimele locuri în ceea ce privește siguranța rutieră, conform statisticilor europene privind accidentele rutiere și consecințele acestora, a declarat marți Mihai Tămâian, secretar de stat în cadrul Ministerului Transporturilor, la conferința PIN Talk „Siguranța rutieră în România: Provocări și Oportunități”.

„Statisticile europene privind accidentele rutiere și consecințele acestora arată că, din păcate, România se clasează pe ultimele locuri în ceea ce privește siguranța rutieră. Pierderile de vieți omenești ca urmare a accidentelor rutiere sunt de aproximativ 1.900 pe an, cu o medie zilnică de circa cinci decese. Numărul de victime înregistrate în 2016 raportat la populația României a fost de 95 de morți la 1 milion de locuitori”, a spus Mihai Tămâian, potrivit Agerpres.

Potrivit acestuia, numărul persoanelor rănite grav în accidentele rutiere este de peste 8.000 pe an.

„O dată cu aderarea la Uniunea Europeană, în 2007, România și-a însușit obiectivele acestea în domeniul siguranței rutiere și anume reducerea cu 50% a numărului de victime ale accidentelor rutiere până în anul 2010 față de valorile înregistrate în 2001, și ulterior până în anul 2020 față de valorile înregistrate în 2010”, a afirmat Tămâian.

De asemenea, comisarul european pentru Transporturi, Violeta Bulc, a spus, prin intermediul unui mesaj video, că în România creșterea puternică a numărului de vehicule și infrastructura nedezvoltată au dus la o creștere alarmantă a numărului de accidente rutiere.

Paradoxal însă, Comisia Europeană a anunțat recent că România este unul dintre cei 5 câștigători ai premiilor de excelenţă în domeniul siguranţei rutiere, ediţia 2016.

Sursa: Euractiv

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

5 × 5 =