Ministerul de Interne al Uc..." />

Riscurile la Euro-2012 în Ucraina

Ministerul de Interne al Ucrainei avertizează pe turiștii străini care vor merge la Campionatul European de Fotbal să fie atenți la hoții de buzunare și la agenții rutieri falși. Cele mai mari riscuri la care ar putea fi expuși au fost publicate într-o broșură specială, care a fost lansată pe 1 iunie la centrul de presă Ucraina-2012.foto

Broşura informativă în format de buzunar, editată în 200 000 de exemplare, va fi distribuită la punctele de trecere a frontierei, la aeroporturi și gări, dar și pe străzile orașelor care vor găzdui campionatul. Informația a fost postată și pe site-ul oficial www.ukraine2012.gov.ua.

„Cel mai mare pericol este în primul rând furtul de buzunare în locurile aglomerate – pieţe, centre comerciale și de alimentare, locuri publice. Un alt risc este furtul din autoturismele fără sisteme de alarmă. În același timp, îi avertizăm pe turiși să nu cadă în capcana agenților rutieri falși”, a precizat purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne, Vladimir Polișciuk.

Petru a preveni abuzul persoanelor necunoscute, broșura informativă conține modele cu aspectul fizic al inspectorilor de poliție, precum și modele ale legitimațiilor acestora.

În același timp, forțele de ordine din Ucraina îi asigură pe străini că nu există riscul de crime motivate de rasism sau xenofobie. În cazul în care vor exista unele nelămuriri sau incidente, străinii vor putea apela la centrele de informare ale Ministerului de Interne, unde vor fi asistați în limba engleză. În broșura editată de minister sunt menționate și numerele telefonice la care suporterii sau turiștii pot apela non-stop.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

two × one =