..." />

Revizuirea Primului Pachet Feroviar – opiniile sunt divergente

La 31 mai, Comisia de Transport şi Turism a Parlamentului European (TRAN) a votat la a doua citire propunerea Comisiei Europene privind revizuirea Primului Pachet Feroviar. Comunitatea Companiilor de Cale Ferată şi Infrastructură (CER) nu este pe deplin mulţumită de rezultatul votului, deoarece puncte importante din domeniul sectorului feroviar european nu au fost abordate corect. foto

Pe de-o parte, au fost înregistrate progrese de la votul Parlamentului la prima citire în ceea ce privește consolidarea organismelor de reglementare naționale, durata Contractelor Multianuale între guverne și administratorii de infrastructură feroviară a fost stabilită la 5 ani și au fost, de asemenea, subliniate principii clare pentru calcularea taxelor de acces la infrastructură. Pe de altă parte, s-au făcut compromisuri deloc mulțumitoare cu privire la importante aspecte de finanțare în domeniul feroviar și în ceea ce privește taxarea diferențiată pentru trenurile echipate cu ETCS.

În același timp, au loc negocieri între instituțiile UE iar acordul la care se va ajunge va fi probabil supus votului în plen în iulie.

„Așteptăm cu nerăbdare rezultatele negocierilor viitoare”, a declarat Directorul Executiv al CER, Libor Lochman, „și sper că putem face progrese. Votul la a doua citire și discuțiile între instituții nu sunt niște procese tocmai transparente, iar negocierile între instituțiile UE devin din ce în ce mai rigide. Un dialog mai deschis între instituții și reprezentanții sectorului ar trebui considerate o resursă valoroasă ce ne-ar putea ajuta să ajungem la un acord final. Sunt convins că actualele neînțelegeri dintre instituțiile politice și sector sunt consecința directă a lipsei unui dialog mai sistematic. Așa cum am făcut în trecut, suntem deschiși să participăm la o discuție constructivă pentru a identifica soluții mai bune și mai echitabile pentru problemele nostre comune”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

eighteen + 14 =