Reuniunea Comitetului IRU pentru Eurasia a avut loc în Belarus

Cea de-a patra ședință a Comitetului Regional al Uniunii Internaţionale a Transporturilor Rutiere (IRU) pentru relația cu țările din Eurasia a avut loc la Minsk, în cadrul Săptămânii Transporturilor din Belarus, organizată în perioada 8-12 octombrie. foto

La reuniune au participat Secretarul General IRU, Umberto de Pretto, reprezentantul IRU în Eurasia, Dmitrii Larionov, ministrul adjunct al Transporturilor şi Comunicaţiilor din Rusia, Aleksandr Șișko, şi președinți ai asociațiilor naţionale de transport rutier internaţional din Belarus, Rusia, Kazahstan, Ucraina, Moldova, Estonia și Kîrgîzstan. 

Umberto de Pretto a vorbit despre prioritățile IRU în Eurasia, referindu-se, în special, la consolidarea sistemului TIR în țările din spațiul CSI și depășirea crizei sistemului TIR din Rusia. Secretarul General IRU a abordat problema funcționării sistemului TIR pe teritoriul Rusiei și în timpul întrevederilor bilaterale cu miniștrii transporturilor din Rusia, Belarus și Kazahstan.

O altă prioritate a IRU în spațiul estic ține de o cooperare mai eficientă cu Uniunea Vamală, din care fac parte Rusia, Belarus și Kazahstan. La ședința Comitetului Regional al IRU pentru Eurasia a fost propusă liberalizarea transportului rutier de mărfuri și pasageri pe teritoriul Uniunii Vamale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

3 × five =