Retailerii alimentari: În depozite s-a lucrat la foc continuu, în trei schimburi, şapte zile din şapte, pentru a face faţă cererii crescute din ultima lună şi jumătate

♦ Peste 1.500 de camioane au mers în această perioadă pe străzi pentru ca supermarketurile şi hipermarketurile să fie zilnic aprovizionate cu marfă ♦ În multe cazuri au fost suplimentate cursele pentru ca în primele săptămâni de la impunerea stării de urgenţă, când românii au cumpărat volume mari de marfă, să nu existe probleme la raft ♦ Depozitele retailerilor sunt pline de marfă, în unele perioade ajungând să fie la peste 90% din capacitate pentru a face faţă cererii ♦ Fiecare reţea are sute sau chiar peste 1.000 de oameni care lucrează în logistică ♦ În total, retailerii din comerţul alimentar au circa 100 de hectare de depozite, circa 60% din total fiind deţinute de companii, iar restul închiriate.

Cele zece reţele de comerţ mo­dern din România au peste 3.000 de magazine sub mai multe formate, respectiv su­per­marketuri, hipermar­ke­turi, magazine de discount, cash & carry şi proxi­mitate. Numărul lor creşte an de an cu 300-350 de unităţi, în special pe format mic.

În pofida pandemiei de Covid-19, în 2020, reţelele străine anunţă că merg mai departe cu investiţiile estimate de ZF la 1 mld. euro, un nivel record anunţat până acum de companiile din domeniu. Banii merg către deschiderea de noi magazine, dar şi către logistică sau achiziţia de tere­nuri pentru dezvoltare viitoare.

Extinderea reţelei de magazine merge mâ­nă în mână cu dezvoltarea suprafeţelor lo­gis­tice, motiv pentru care, în total, retai­lerii din comerţul alimentar au circa 100 de hec­tare de depozite, circa 60% din total fiind de­ţi­nute de companii iar restul în­chiriate. Această valoare a crescut constant în ultimii ani.

În această perioadă marcată de pan­de­mia de Covid-19, reţelele din comerţul mo­dern au funcţionat cu motoarele turate la ma­ximum, aceste companii fiind în linia în­tâi a economiei. În timp ce multe alte busi­nessuri s-au închis parţial sau total, lan­ţu­rile de magazine au rămas deschise.

Detalii aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

eighteen − seven =