Compania na..." />
ucraina

Restricții de circulație în Ucraina, începând din 1 iunie

Compania națională de drumuri din Ucraina – „Ukravtodor” – anunță despre impunerea restricțiilor de circulație pe timp de zi, în intervalul orelor 10.00 – 22.00 în zilele în care temperatura aerului depășește 28ºС, informează Asociația Română pentru Transporturi Rutiere Internaționale (ARTRI)foto

Restricțiile au intrat în vigoare pe 1 iunie și vizează mijloacele de transport cu MTMA de peste 24 tone și cu greutatea pe axă de 7 tone și mai mult.

„Noile reglementări vor fi în vigoare pe parcursul întregii veri, în intervalul orelor 10.00-22.00. Temperatura ridicată a aerului și traficul greu deformează drumurile”, susțin experții companiei naționale de drumuri, precizând că volumul total al prejudiciilor, provocate de transportatorii care depășesc tonajul admis, este estimat la 2,5-3 miliarde de hrivne pe an.

Reamintim că în octombrie 2015 Guvernul ucrainean a decis interzicerea circulației pe drumurile naționale pentru camioanele cu greutatea de peste 40 de tone.

„Ukravtodor” informează că pentru controlul greutății au fost puse în funcțiune 33 de puncte de cântărire. În cazul depistării unor depășiri de greutate, șoferul mijlocului de transport este amendat cu 40 de puncte de penalizare (1 punct constituie 680 hrivne), iar transportatorul este amendat cu 100 de puncte de penalizare pentru persoane juridice (1 punct – 1700 hrivne).

Potrivit agenției de știri UNIAN, din 10 mai, în regiunile din sudul Ucrainei – Odesa, Nikolaev și Herson – au loc măsuri sporite de control a greutății camioanelor în regim de 24/24. Potrivit datelor Ministerului Infrastructurii, peste 30% din transporturile de mărfuri depășesc normele admise de greutate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

sixteen + nine =