..." />

Restituirea taxei auto trebuie realizată imediat şi integral

Potrivit Indaco legestart, Comisia Europeană cere României, printr-o scrisoare de punere în întârziere, să ramburseze imediat și integral taxa de înmatriculare a vehiculelor de ocazie achiziționate din alte state membre.

“Dat fiind că normele românești aplicabile restituirii taxelor nu respectă principiile cooperării loiale, echivalenței și efectivității, este încălcată legislația UE (articolul 110 din TFUE). În cazul în care România nu ia măsuri în următoarele două luni, Comisia poate transmite un aviz motivat autorităților române”, se mai arată în comunicarea transmisă țării noastre.

Potrivit art. 110 din Tratatul privind funcționarea Uniunii Europene, nici un stat membru nu aplică, direct sau indirect, produselor altor state membre impozite interne de orice natură mai mari decât cele care se aplică, direct sau indirect, produselor naționale similare. De asemenea, nici un stat membru nu aplică produselor altor state membre impozite interne de natură să protejeze indirect alte sectoare de producție.

Scrisoarea de punere în întârziere reprezintă prima etapă a unei noi potenţiale proceduri de infringement. Dacă executivul comunitar consideră că România încalcă mai departe dreptul UE, poate trimite statul român în fața Curții de Justiție a UE. În urma unui eventual proces, statul membru poate fi achitat sau poate fi condamnat, caz în care va fi obligat la plata unor amenzi europeni consistente până se supune legilor europene.

Persoanele care solicită restituirea taxei auto pot folosi forma simplificată a cererii, fără a mai fi necesare dovada plăţii, copiile cărții de identitate a vehiculului și a certificatului de înmatriculare. În cererea de restituire vor fi înscrise, însă, în mod obligatoriu, elementele referitoare la datele de identificare ale plătitorului și datele de identificare ale autovehiculului pentru care se solicită restituirea taxei.

Vezi noul model de cerere aici : https://legestart.ro/oficial-noul-model-de-cerere-pentru-restituirea-taxelor-auto-publicat/

 

 

1 comment

  1. Matthanor

    Auto Accident Attorney Tampa …that would be the end of this write-up. Right here you?ll obtain some sites that we think you?ll appreciate, just click the links over…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

three × three =