..." />

Rescue, primul off-road românesc pentru operaţiuni de salvare

Primul vehicul off-road de origine românească destinat salvării de vieţi, produs de compania autohtonă GHE-O Motors, a fost lansat oficial la Salonul Auto Bucureşti & Accesorii 2013.

„Am ajuns în locuri absolut izolate pentru ajuta oameni. Apoi, ne-am gândit: de ce să nu putem construi un vehicul care poate ajunge oriunde? Ne-am dorit mai mult de la un vehicul”, a afirmat iniţiatorul, Florin Radu, fost pilot off-road de raliu.

Radu a continuat: „Atunci am reuşit să concepem altceva, un vehicul dedicat salvării oamenilor care se află în situaţii absolut critice, în locuri imposibile’.

Noul vehicul special, botezat Rescue, a fost gândit, proiectat şi construit de către specialişti români, cu scopul de a crea un instrument capabil să te ducă, în cele mai grele condiţii, în locuri inaccesibile mijloacelor actuale, când vieţile oamenilor sunt puse în pericol.

GHE-O Motors prezintă vehiculul special drept soluţia ideală pentru transport, suport medical, stingerea incendiilor, aceasta intervenind în diverse situaţii emergente pentru care nu existau soluţii.

Rescue e un automobil cu caroserie autoportantă, are 11 locuri, dimensiuni de 5.200/2.700/2.390 şi o greutate de 3,2 tone. Acesta este capabil să transporte aproximativ o tonă de apă pentru stingerea incendiilor şi beneficiază de două motopompe de mare presiune.

De asemenea, posedă şenile pe roţile din spate, portbagaj pliabil, o targă medicală cu acces pe uşa laterală, sistem plug şi terratrip GPS.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

sixteen − 3 =