Re..." />

Republica Moldova și Serbia au renunțat la regimul de vize

Republica Moldova va avea regim fără de vize cu Serbia. Cabinetul de miniștri de la Chișinău a ratificat Acordul dintre Guvernul Republicii Moldova şi Guvernul Republicii Serbia privind abolirea regimului de vize pentru cetăţenii acestora. foto

Documentul prevede scutirea de obligativitatea deţinerii unei vize, pentru cetăţenii ambelor state, pentru a intra, ieşi, tranzita şi rămâne temporar pe teritoriul statului celeilalte Părţi pentru o perioadă care să nu depăşească 90 de zile în decurs de 6 luni de la data primei intrări.

Scutirea de viză nu acordă cetăţenilor statului unei părţi contractante dreptul de a se angaja în câmpul muncii. Cerinţele necesare pentru vizele de lucru, studii, cercetare, educaţie, reîntregire a familiei şi de şedere pe termen lung pe teritoriul statului fiecărei părţi vor fi reglementate de prevederile legislaţiei naţionale a statelor.

Acordul mai prevede că, în vederea combaterii migraţiei ilegale, protejării intereselor şi securităţii ambelor state, părţile vor stopa intrarea oricăror persoane nedorite şi a cetăţenilor statelor terţe pe teritoriul lor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

one × five =