Republica..." />

Republica Moldova riscă să rămână fără ”Cartea Verde”

Republica Moldova riscă să fie exclusă temporar din sistemul de asigurări ”Cartea Verde”, se arată într-un comunicat al Guvernului de la Chișinău, difuzat după întâlnirea premierului Valeriu Streleț cu o delegaţie a Consiliului Birourilor Sistemului Internaţional de Asigurări „Carte Verde”. foto

La discuţii au participat şi reprezentanţi ai Biroului Național al Asigurătorilor de Autovehicule.

Valeriu Streleţ a dat asigurări că Guvernul va colabora cu instituţiile din domeniu, pentru a evita unele evoluţii nefaste pe piaţa asigurărilor auto din Republica Moldova.

Riscul excluderii Republicii Moldova din sistemul de asigurări auto a apărut la mijlocul anului 2014, pentru că mai multe companii de asigurare au întârziat plățile, astfel încât s-a acumulat o cotă alarmantă de restanțe, a explicat pentru Radio Chișinău expertul economic Roman Chircă.

În acest sens, Guvernul poate face presiuni asupra companiilor restanțiere prin Ministerul Finanțelor sau prin retragerea licențelor de activitate, afirmă expertul.

În cazul în care va fi suspendat sistemul ”Cartea Verde”, există riscul ca cetățenii să nu mai poată călători cu transportul propriu în spațiul european, să fie sistat transportul de pasageri și cel de mărfuri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

1 × two =