Liderul reg..." />

Regimul de la Tiraspol anunță mobilizare parțială

Liderul regimului separatist de la Tiraspol, Evgheni Șevciuk, a semnat un decret, potrivit căruia toți militarii în termen, rezerviștii și angajații așa-numitelor agenții guvernamentale sunt așteptați la comisariatele militare, informează jurnal.md.

Potrivit dispoziției care va intra în vigoare joi, în decurs de o lună vor fi organizate cursuri de instruire a militarilor, iar rezerviștii vor fi încadrați în trupele de menținere a păcii.

Departamentul apărării din stânga Nistrului va fi responsabil de punerea în aplicare a prevederilor decretului semnat de Șevciuk.

Anterior, mai mulți reprezentanți ai Transnistriei au declarat că tensiunile din Ucraina ar putea genera conflicte militare în regiune, notează sursa citată. Evgheni Șevciuk acuza recent autoritățile Ucrainei și R. Moldova de escaladarea tensiunilor în jurul republicii nerecunoscute.

„Forțele noastre de securitate sunt gata să respingă orice agresiune militară, dar noi nu intenționăm să atacăm pe nimeni”, afirma pretinsul președinte al Transnistriei.

Serviciile speciale transnistrene au avertizat că dispun de date operative, potrivit cărora Ucraina ar pregăti acțiuni subversive la granița cu Transnistria, unde staționează un contingent rus de menținere a păcii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

twenty − 9 =