Mini..." />

Reformă în întreţinerea drumurilor din Republica Moldova

Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor al Republicii Moldova va reforma sistemul sistemul de întreţinere a drumurilor publice. O hotărâre în acest sens a fost aprobată de Guvernul de la Chişinău. foto

Proiectul presupune reorganizarea societăţilor pe acţiuni pentru întreţinerea drumurilor prin fuziune, respectiv reducerea numărului întreprinderilor existente de la 38 la 12.

Vor fi implementate tehnologii moderne de întreţinere a drumurilor, ceea ce va permite efectuarea lucrărilor pe baza unor contracte pe o durată mai lungă.

De asemenea, vor fi consolidate toate capacităţile financiare, tehnice şi manageriale ale înterprinderilor reformate, asigurându-se desfăşurarea unei activităţi competitive.

Studiul companiei suedeze SWEROAD – ,, Recomandări pentru proiectarea sistemului de întreţinere a drumurilor’’,  efectuat cu suportul Băncii Mondiale, arată că implementarea reformei va îmbunătăţi semnificativ calitatea şi eficacitatea lucrărilor de întreţinere a drumurilor naţionale şi anual vor fi reduse cheltuielile administrative. Procesul de reformare a întreprinderilor de întreţinere a drumurilor va dura cel puţin trei ani.

citeşte mai mult

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

seven + 7 =