În perioada 22 &..." />

Recomandările Poliţiei Române de sărbători (2)

În perioada 22 – 29 decembrie a.c., având în vedere afluenţa persoanelor care se vor afla în tranzit cu ocazia sărbătoririi Crăciunului, sub coordonarea Direcţiei Poliţie Transporturi din cadrul I.G.P.R., peste 850 de politişti de la structurile teritoriale vor patrula zilnic în trenurile de călători, în staţiile şi triajele de cale ferată, precum şi în aerogările internaţionale şi naţionale, pentru menţinerea ordinii şi liniştii publice, precum şi pentru prevenirea oricăror fapte antisociale.

PENTRU A PETRECE ÎN LINIŞTE ŞI SIGURANŢĂ, POLIŢIA TRANSPORTURI RECOMANDĂ:

♦ Pentru protecția autovehiculului, atunci când vă parcați autoturismul să închideţi geamurile şi să vă asiguraţi apoi că l-aţi încuiat.

♦ Depozitaţi cumpărăturile în portbagaj şi nu lăsaţi la vedere bunuri de valoare, precum aparatură GPS, telefoane mobile, borsete sau serviete.

♦ Când aţi pornit maşina pentru a se încălzi, nu vă îndepărtaţi de ea. Nu o lăsaţi pornită şi neasigurată nici atunci când o părăsiţi timp de câteva momente pentru a face cumpărături mărunte sau în incinta staţiilor de alimentare.

♦ Dacă aveți de făcut deplasări cu autoturismul, adaptaţi permanent viteza de deplasare la particularităţile de drum şi de trafic și nu vă angajaţi în efectuarea de depăşiri neregulamentare.

♦ Polițiștii că atrag atenția să nu conduceţi sub influenţa băuturilor alcoolice și să folosiţi centura de siguranţă.

♦ Este recomandat să nu conduceți dacă vă simţiţi obosiţi și să opriţi din când în când, pe parcursul traseului, pentru a vă destinde şi a vă reface forţele. Folosiţi corect luminile, atât pe timp de zi, cât şi pe timp de noapte!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

two × 5 =