Ministerul Transp..." />

Războiul camioanelor între Rusia și Ucraina

Ministerul Transporturilor din Federația Rusă, a interzis circulația camioanelor cu numere ucrainene pe teritoriul Rusiei. Decizia a fost luată pe 14 februarie și va fi în vigoare până când Kievul va rezolva problema camioanelor rusești, blocate de activiști în Ucraina, informează agenția de știri RBK. foto

„Începând cu data de 11 februarie grupuri de persoane blochează mijloacele de transport marfă ale transportatorilor ruși, care tranzitează teritoriul Ucrainei în drumul lor din Rusia spre țările UE. Aceste acțiuni reprezintă o gravă încălcare a Acordului interguvernamental privind transportul rutier dintre Rusia și Ucraina”, se arată în comunicatul Ministerului rus al Transporturilor.

Ministerul Infrastructurii și cel de Externe de la Kiev au promis că vor oferi un răspuns luni. „Problema este una mai complexă. Există problema tranzitului spre țările UE. Avem și problema tranzitului spre Republica Moldova, deoarece Moldova are întreprinderi în Rusia. Neapărat vom găsi o soluție”, a declarat șeful diplomației ucrainene, Pavlo Klimkin.

Blocarea accesului pentru camioanele rusești spre punctele de trecere a frontierei de vest a Ucrainei a început săptămâna trecută în regiunea Transcarpatia, la granița cu Slovacia și Ungaria. Duminică blocajele au fost extinse și în alte regiuni vestice, precum Lvov, Jitomir și Volâni, dar și pe drumurile ce leagă Ucraina de frontiera cu Republica Belarus.

Amintim că, începând cu data de 1 februarie, Polonia a interzis tranzitul transportatorilor ruși pe teritoriul său. În aceste condiții, șoferii ruși au avut de optat între traseul cu feribotul din porturile Țărilor Baltice și tranzitul prin Ucraina.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 × 1 =