M..." />

RAR vrea un nou model al cărţii de identitate a vehiculului

Modelul cărţii de identitate a vehiculului va fi înlocuit cu o variantă îmbunătăţită, conţinând mai multe elemente tehnice care lipsesc în prezent, a declarat Flaviu Câmpeanu, director tehnic în cadrul Registrului Auto Român (RAR), care apreciază că forma actuală a documentului este primitivă.

„Vom schimba modelul cărţii de identitate, sper în acest an. Noul model al cărţii de identitate, după ce va trece prin furcile caudine ale tuturor ministerelor implicate şi se va naşte, va cuprinde toate datele de care aveţi nevoie, va fi o oglindă a certificatului de omologare european, inclusiv problema cea mai mare pe care o aveţi, respectiv tipul suspensiei.

De asemenea, va atinge şi celălalt subiect sensibil, cu masele şi dimensiunile”, a declarat Câmpeanu.

Cartea de identitate, document obligatoriu în România, care a fost adaptat ultima dată în 1993, este primitiv şi nu mai reflectă cerinţele tehnice referitoare la vehicul, potrivit sursei citate.

Unul dintre neajunsurile documentului în forma actuală este că nu prezintă norma de poluare în varianta Directivei europene, cu codificarea completă, iar noua variantă va conţine mai multe elemente tehnice care lipsesc în prezent şi care încurcă şoferii la controalele în trafic din străinătate.

1 comment

  1. Adrian D.

    Buna dimineata !!! Dar ce ati facut timp de 20 de ani??Daca tot v-ati trezit ca sint primitive, macar sa le schimbati pe cheltuiala voastra,din computere, fara a deranja lumea cu N plimbari pe la rar

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

five × five =