Partici..." />

Ramona Mănescu vrea „reţea centrală dezvoltată în timp”

Ministrul Transporturilor Ramona Mănescu crede că România ar trebui să pornească „de la crearea unei rețele centrale (n.n.: de transport), pe care s-o dezvoltăm în timp”.

Demniatrul consideră că, „dacă vom reuşi apoi să echipăm această reţea cu sisteme inteligente de transport şi vom agrea măsuri care să reducă timpii de aşteptare din frontiere şi să elimine cât mai mult posibil barierele tehnice și administrative existente, vom asista la o creştere a traficului, cu toate efectele economice pozitive care decurg din aceasta”.

„Este imperativ să ne concentrăm pe finalizarea cu prioritate a acelor coridoare de transport care au cea mai mare valoare adăugată pentru schimburile comerciale de la nivelul continentului, care acoperă principalele fluxuri de trafic”, a declarat ministrul Transporturilor.

Demnitarul a salutat eforturile Comisiei Europene pentru realizarea unei hărţi complete a infrastructurilor de transport, ce permite identificarea priorităţilor de dezvoltare, atât pentru România, cât şi pentru toţi vecinii noştri.

Declaraţiile au fost făcute de demnitar cu ocazia participării la Luxemburg, la Reuniunea ministerială UE – Parteneriatul Estic, cu tema „Conectarea Europei, posibilități create de cooperare cu Parteneriatul Estic în domeniul Transporturilor”.

În timpul reuniunii, au fost supuse aprobării Declarația Comună privind viitorul cooperării în domeniul Transporturilor între UE și statele acestui parteneriat și lista proiectelor de infrastructură de pe teritoriul statelor Parteneriatului Estic.

Ramona Mănescu şi-a exprimat convingerea că această reuniune va contribui substanţial la dezvoltarea legăturilor transeuropene de transport între statele UE şi statele aflate în imediata vecinătate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

seventeen + eleven =