Suprize neplăcute pentru ș..." />

Radare fixe pe Autostrada Soarelui

Suprize neplăcute pentru șoferii care vor merge în acest an pe litoral. Șase radare îi vor filma, zi și noapte, pe cei care vor depăși 130 de kilometri pe oră. foto

Autostrada Soarelui este prima șosea de viteză cu radare fixe din România. Aceste aparate au fost montate până acum doar pe drumurile naționale și, pentru că folosesc un sistem inteligent, sunt imposibil de detectat.

Detectorul radar atenționează imediat șoferul când surprinde undele emise de un radar. Reporterii ProTv au încercat să afle dacă „vede” și camerele care vor fi montate pe autostrada Soarelui.

Așa că au mers pe DN1, unde funcționează deja opt radare din același model. Însă detectorul nu a sesizat nimic, pentru că noile sisteme folosesc camerele de supraveghere, softuri speciale și nu emit unde ca cele de generație veche.

Radarul inteligent începe să funcționeze în momentul în care roțile din față ale unei mașini trec peste senzorul ascuns în asfalt. În continuare, sistemul calculează în cât timp veti parcurge 2,5 metri. Adică distanța până la următorul senzor. Dacă ați depășit limita maximă de viteza, mașina dumneavoastră va fi fotografiată și veți fi amendat.

Trei astfel de aparate pe un sens, și trei pe altul vor fi montate până la vară pe autostrada soarelui, între Cernavodă și Medgidia.

Un singur radar costă 35.000 de euro. Potrivit avocaților, există puține modalități legale de a contesta amenzile emise de aceste aparate, pentru a câștiga un eventual proces… citește tot pe www.stirileprotv.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

five + nine =