R. Moldova va simplifica procedura de achitare a vinietelor în perioada Sărbătorilor Pascale

Serviciul Vamal de la Chișinău a anunțat despre simplificarea procedurii de achitare a taxei pentru utilizarea drumurilor Republicii Moldova în perioada Sărbătorilor Pascale de 1 – 15 mai pentru fluidizarea traficului la frontieră, informează agenția de știri Infotag. foto

Vinieta va putea fi achitată la 10 puncte de acces, inclusiv la un șir de puncte vamale interne: Chișinău, Bălți, Edinet, Drochia, Ungheni, Fălești, Orhei, Călărași, Comrat și Căușeni. Programul de activitate a acestora va fi între orele 08.00 – 17.00. Pentru a evita actele de corupție, angajații vamali vor fi monitorizați video. 

Persoanele fizice și cele juridice care nu vor avea factura de plată, sau aceasta va fi cu termenul expirat, riscă să primească amenzi. Neachitarea taxei în termen de 7 zile prevede o amendă de 2 000 de lei moldovenești, pentru neachitarea mai mult de 7 zile amenda crește până la 2 600 de lei. Ignorarea repetată a taxei de drum pentru automobilele cu numere de înmatriculare străine, prevede o amendă de 6 000 de lei.

Guvernul de la Chișinău a introdus taxele pentru vehiculele cu numere străine, care utilizează drumurile nationale, din 1 ianuarie 2013. Șoferii mașinilor cu numere de înmatriculare străine, care se vor afla pe teritoriul țării 7 zile vor achita 4 euro, pentru 15 zile costul vinietei este de 8 euro, pentru 90 de zile – 30 de euro, 180 de zile – 50 de euro.

1 comment

  1. Radu

    „taxele pentru vehiculele cu numere străine, care utilizează drumurile nationale” – care drumuri idiotilor?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

thirteen + seventeen =