Putin intenţionează să restabilească comerţul cu Cehia şi să extindă contactele în Asia

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, este de părere că reducerea volumului schimburilor comerciale dintre Federaţia Rusă şi Cehia are un caracter temporar, transmite serviciul de presă al Kremlinului, citat de agenția Rosbalt. foto

„Din păcate, volumul schimburilor de mărfuri dintre Rusia şi Cehia a scăzut în ultima vreme. Cred că este un fenomen temporar şi în cele din urmă creşterea se va relua şi se va reveni la dezvoltarea durabilăâ”, a afirmat Putin la întâlnirea avută cu preşedintele Cehiei, Miloš Zeman.

Vladimir Putin s-a întâlnit, de asemenea, cu preşedintele Laosului, Choummali Saignason. În cursul acestei întrevederi şeful statului rus a declarat că Rusia este gata să extindă contactele în Asia, lucru la care poate contribui preşedinţia Laosului în ASEAN. „Laosul va conduce ASEAN-ul, iar acest lucru va fi important pentru Rusia din punctul de vedere al restabilirii şi extinderii contactelor noastre în Asia. Dialogul nostru politic se află la nivel înalt şi a căpătat dinamică. Trebuie să uzăm de acest lucru pentru a extinde relaţiile economico-comerciale”, a afirmat Putin.

La rândul său, preşedintele Laosului a arătat care sunt sferele prioritare în colaborarea cu Rusia – investiţiile, comunicaţiile, învăţământul, turismul, precum şi colaborarea în domeniul militar şi tehnico-militar.

După cum transmite Rosbalt, pe agenda vizitei de două zile pe care preşedintele Vladimir Putin o efectuează în China astăzi figurează convorbiri în finalul cărora este planificată semnarea unui pachet alcătuit din treizeci de documente.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

six − two =