..." />

Putin a dispus ridicarea restricțiilor asupra turismului în Turcia

Președintele rus Vladimir Putin a spus că va cere Executivului să demareze negocierile pentru reluarea relațiilor comerciale între Rusia și Turcia și că va elimina sancţiunile impuse sectorului turistic din Turcia, potrivit Digi 24. Declarația liderului de la Kremlin vine la scurt timp după ce a discutat la telefon cu președintele turc Recep Erdogan. foto

Vladimir Putin și Recep Tayyip Erdogan au discutat, miercuri, la telefon pentru prima dată după șapte luni. Cei doi lideri au decis să își depăşească neînţelegerile şi să reia relaţiile bilaterale speciale dintre cele două state pentru a lupta împotriva terorismului, după ce aeroportul internaţional Ataturk din Istanbul a fost lovit de un atentat soldat cu 41 de morţi.

De asemenea, preşedintele rus a folosit ocazia pentru a-şi exprima condoleanţele pentru atentatul terorist de la aeroportul Ataturk.

Cei doi lideri de stat au decis chiar să se întâlnească faţă în faţă în viitorul apropiat.

Conversaţia telefonică a fost descrisă ca fiind una „foarte productivă” şi reprezintă un pas important în detensionarea relaţiilor bilaterale ruso-turce şi ridicarea sancţiunilor economice impuse de Moscova la mai bine de şapte luni după doborârea unui avion de vânătoare rus Suhoi-24 de către militarii turci.

Luni, Erdogan şi-a exprimat regretele pentru doborârea avionului de vânătoare rusesc Suhoi-24 la finele lunii noiembrie 2015, după ce acesta a încălcat spaţiul aerian al statului turc.

Incidentul a stârnit un val de reacţii diplomatice şi a dus la răcirea drastică a relaţiilor dintre cele două state. Mai mult, Moscova a impus sancţiuni economice asupra Ankarei, care au afectat profund domeniul energetic şi pe cel turisti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

four × 3 =