..." />

Protocol de cooperare între România şi Serbia în domeniul economic

Secretarul de stat sârb în Ministerul Comerţului şi Telecomunicaţiilor, Stevan Nikcevic, a anunţat posibilitatea cooperării cu România în domeniul energiei – la construcţia unui coridor petrolier paneuropean, a unui oleoduc între Pancevo (Serbia) şi Constanţa (România) şi a unui gazoduct între cele două ţări, relatează presa sârbă. foto

În finalul unei reuniuni a comitetului interguvernamental româno-sârb pentru cooperarea economică, desfăşurată la Belgrad, Stevan Nikcevic a semnat un protocol de cooperare cu secretarul de stat în Ministerul român al Economiei, Mihai Adrian Albulescu. 

După semnarea documentului, Nikcevic a declarat că s-a discutat de asemenea despre intensificarea traficului fluvial şi proiecte de îmbunătăţire a transportului fluvial către portul românesc Constanţa.

Potrivit lui Nikcevic, există oportunităţi de cooperare în domeniul investiţiilor şi de creare a unor societăţi mixte în ţările cu care Serbia a semnat acorduri de liber schimb.

România este unul dintre cei mai importanţi parteneri comerciali ai Serbiei, fiind cel de-al patrulea partener al său în materie de comerţ exterior în general şi al treilea între ţările membre ale Uniunii Europene, a precizat secretarul de stat sârb. (Agerpres)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

three × four =