Protestele din Bulgaria blochează frontierele cu Grecia şi Macedonia

Peste 400 de persoane din oraşul Kiustendil din Bulgaria au blocat cu motociclete, tractoare şi maşini drumul spre punctul de trecere a frontierei Ghiueşevo de la frontiera cu Macedonia, în semn de protest faţă de acordarea de mandate în regiune deputaţilor Mişcării pentru Drepturi şi Libertăţi (DPS), care este formaţiunea politică a minorităţii turce, informează agenția de presă Darik. foto

Marşul de protest a pornit din Kiustendil, formându-se o coloană de 10 kilometri. Manifestanţii au arborat drapelul Bulgariei şi au intonat cântece patriotice. Din acelaşi motiv, locuitori din alt oraş bulgăresc, Dupniţa, au blocat pentru 15 minute drumul european E-79, spre Grecia. O parte dintre manifestanţi se îndreaptă spre Sofia, unde vor participa la mitingul de protest organizat în faţa Comisiei Electorale Centrale. Manifestanţii susţin că în regiunea lor nu există etnici turci şi au subliniat că nu doresc parlamentari din partea Mişcării pentru Drepturi şi Libertăţi.

Valul de proteste în mai multe orașe din Bulgaria a început după ce partidul de centru-dreapta GERB, câştigător al alegerilor parlamentare anticipate, a demarat consultări cu reprezentanţii altor partide, inclusiv cu formațiunea politică a minorității turce în vederea formării noului guvern.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

10 − 5 =