Conform calendarului pr..." />

Proiectul autostrazii Ploiesti – Brasov

Conform calendarului privind implementarea proiectului autostrăzii Ploiesti-Brașov, in 18 ianuarie 2018 la Bușteni, Ministerul Transporturilor a organizat prima dezbatere publică pe tema Termenilor de Referință pentru evaluarea impactului asupra mediului si impactului social, termeni publicați deja pe site-ul Ministerului Transporturilor din data de 21.12.2017.

La dezbaterea publică, alături de delegația Ministerului Transporturilor condusă de Secretarul Stat Grigore Maria Magdalena si reprezentanții Băncii Mondiale, au participat Primarii si Președinții Consiliilor Județene de pe raza teritorială a viitoarei autostrăzi.

Proiectul de autostradă Ploiești – Brașov este compus din două sectoare cu caracteristici de proiectare și construcție radical diferite: sectorul Ploiești – Comarnic (sector de câmpie și deal) respectiv Comarnic – Brașov (sector de deal și munte).

​Lungimea totală a autostrăzii este de 110 km și are un cost total estimat (MPGT): 1565,4 mil euro.

Managementul proiectului se va asigura printr-o structură a Ministerului Transportului. Astfel, pentru pregătirea și managementul proiectului s-a constituit o Echipă de Pregătirea Proiectului alcătuită din experți din cadrul Ministerului Transporturilor și din cadrul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere. Echipa de pregătire a proiectului a fost aprobată prin Ordinul Ministrului Transporturilor nr. 1604 din 03.11.2017 și a fost completată prin Ordinul de Ministrului nr. 27/15.01.2018.

Proiectul de Autostradă Ploiești – Brașov reprezintă o prioritate în implementarea proiectelor rutiere majore și se regăsește atât în Programul de Guvernare cât și în Master Planul General de Transport al României.

(Sursa: MT)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

nineteen − thirteen =