20 de turbine eo..." />

Proiect eolian GE si GDF SUEZ Energy Romania

20 de turbine eoliene 2.5-103 de la GE vor produce suficientă energie pentru alimentarea a circa 15.000 de gospodării româneşti. GE oferă companiei GDF SUEZ Energy România asistenţă, în baza unui contract de service pe 10 ani.

GE a finalizat instalarea şi a început testele pentru 20 de turbine eoliene GE 2.5-103, pentru un proiect de energie eoliană de 50 de megawaţi, realizat de GDF SUEZ Energy România în comuna Băleni din Moldova. 

Când va fi pus în funcţiune, proiectul eolian va genera suficientă energie regenerabilă, pentru a alimenta 15.000 de gospodării din România. GE va susţine disponibilitatea pe termen lung a parcului eolian din Băleni, printr-un contract de întreţinere pe termen de 10 ani.

„Motivele pentru care am ales tehnologia eoliană de la GE au fost fiabilitatea consacrată, referinţele excelente oferite de operatorul de reţea şi disponibilitatea ridicată”, a declarat Eric Stab, preşedinte şi CEO al GDF SUEZ Energy România, adăugând: „Suntem încântaţi că acest proiect de energie eoliană din România va beneficia de turbine de la GE”.

Pe lângă furnizarea, construcţia şi punerea în functiune a turbinelor eoliene, GE a semnat un contract pentru o perioadă de zece ani pentru asistenţa de service completă, în vederea susţinerii activităţii parcului eolian Băleni.

Contractul de service include sistemul GE pentru monitorizarea funcţionării proiectului. De asemenea, GE va asigura suport local permanent şi va colabora cu centrele GE locale de service şi distribuţie de componente, pentru a maximiza disponibilitatea şi producţia proiectului.

„Tehnologia avansată de turbine eoliene şi serviciile GE vin în întâmpinarea cerinţelor regiunilor noastre aflate în dezvoltare, furnizând electricitate într-un regim de înaltă eficienţă şi fiabilitate acolo unde este cea mai mare nevoie şi suntem încântaţi să realizăm primul proiect împreună cu GdF SUEZ Energy România”, a declarat Pierre Viallefond, director de vânzări pentru divizia de energie regenerabilă Europa, GE.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

three + fourteen =