Proiect comun ruso-ucrainean de construcţie de avioane militare de transport

Ucraina şi Rusia au convenit să înceapă construcţia de avioane militare de transport An-70. Acordul privind producţia comună de avioane An-70, semnat între concernul ucrainean „Antonov” şi compania rusă de construcţii aeronautice „OAK”, prevede ca partea ucraineană să producă şi să livreze Rusiei aripile şi motorul, iar partea rusă să pună la dispoziţie planorul – unde este inclus şi fuselajul – şi să asigure asamblarea finală a aeronavelor. foto

Parametrii financiari ai acestui proiect comun ruso-ucrainean nu au fost divulgaţi, însă, potrivit unor surse, până în momentul de faţă Rusia a alocat pentru construcţia de avioane An-70 aproximativ 816 milioane de dolari, iar Ucraina 89 de milioane.

Valoarea totală a proiectului An-70 este de mai bine de 1,5 miliarde de dolari. Avionul An-70, realizat în Ucraina, este un avion militar de transport cu capacitate medie. An-70 a fost testat pentru prima data în anul 1994, dar din cauza neînţelegerilor cu Rusia nu s-a început producţia acestuia pe scară mai largă.

citeşte mai mult

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

3 × 2 =