Program transfrontalier INTERREG V-A România-Bulgaria 2014-2020

În această săptămână, au fost lansate oficial Programul INTERREG V-A România-Bulgaria 2014-2020 şi primul apel de proiecte, decizia fiind aprobată în data de 25 martie 2015, de forul decizional al Programului – Comitetul de Monitorizare. foto

Un buget de 208,1 milioane de euro este acum disponibil în cadrul primului apel de proiecte, cu termene de depunere 30 iunie 2015 (pentru proiecte de tip ‘soft’), respectiv 30 septembrie (pentru proiecte de tip ‘hard’) pentru intervenţii în aria eligibilă. Apelul de proiecte vizează primele trei axe prioritare ale programului: domeniile transport, mediu şi situaţii de urgenţă.

Cu un buget total de 258,4 milioane de euro (215,7 din Fondul European de Dezvoltare Regională), programul este disponibil pentru 7 judeţe din România (Constanţa, Mehedinţi, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Călăraşi) şi 8 districte din Bulgaria (Vidin, Vraţa, Montana, Pleven, Veliko Tărnovo, Ruse, Silistra, Dobrici). Zona de graniţă va fi îmbunătăţită prin proiecte comune, cu impact transfrontalier.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

2 + 10 =