Primul..." />

Primul tronson de autostradă Lugoj – Deva a fost deschis

Primul tronson de autostradă dintre Lugoj şi Deva, în lungime de 27 km, a fost deschis circulaţiei luni seara. Lucrările au fost finalizate cu nouă luni mai târziu decât termenul stabilit.

Potrivit reprezentanţilor DRDP Timiş, primul lot al a fost deschis circulaţiei luni seară, în jurul orei 21.00, fiind daţi la o parte parapeţii ce opreau accesul autoturismelor.

Potrivit fişei tehnice, acest tronson de 27,62 km, ar fi trebuit să fie finalizat pe 10 aprilie, însă lucrările au durat până în decembrie. Accesul pe autostradă se face direct de pe DJ 609 A, în dreptul localităţilor Şanoviţa şi Chizătău, judeţul Timiş.

După primii zece kilometri e amplasat primul nod rutier, în dreptul localităţii Balinţ, ce face legătura cu Centura Lugoj. Ieşirea de pe autostradă se face pe DN 68A, ce leagă oraşul Făget (Timiş) cu Deva, din judeţul Hunedoara.

În proiect nu era prevăzut un nod rutier la Şanoviţa, deoarece tronsonul urma să fie unit cu lotul al doilea al tronsonului de autostradă Timişoara – Lugoj.

Primul lot Lugoj – Deva a fost construit de consorţiul Tirrena Scavi – Societa Italiana per Condotte d’Acqua- Cossi Construzioni. Valoarea investiţiei: 681.040.913,98 lei, plus TVA. Garanţia este de patru ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

fourteen + two =