Preţul mediu al unei poliţe RCA ar putea să se majoreze cu 3% de anul viitor

Preţul mediu al unei poliţe de răspundere civilă auto RCA ar putea să se majoreze cu numai 3% de anul viitor – potrivit prognozei Autorităţii de Supraveghere Financiară. Preşedintele instituţiei, Mişu Negriţoiu, afirmă că ASF nu doreşte o creştere a tarifelor, ci asigurarea resurselor necesare acoperirii pagubelor, în special prin reducerea costurilor. foto

„Prima RCA nu e tarif de gaze. Nu este o primă unică, nu este o primă controlată, nu e o primă pe care noi o manipulăm în sus sau în jos. Este un rezultat al preţurilor de piaţă şi vom avea grijă să ne uităm la anumite categorii şi să ne implicăm în ponderarea acestor preţuri mai ales în eliminarea exceselor sau – Doamne fereşte! – abuzurilor”, a declarat Mișu Negrițoiu, citat de Radio România Actualități. Totodată, președintele ASF nu exclude o diminuare a preţurilor.

De la 1 ianuarie 2015 asiguratorii vor fi obligaţi să utilizeze tarife astfel încât să fie acoperite toate obligaţiile ce decurg din încheierea contractelor şi nu vor mai avea voie să îşi acopere pierderile din vânzarea altor tipuri de asigurări. Autoritatea de Supraveghere Financiară anunţă că preţurile RCA au crescut deja în medie cu 20-50% în ultimele 10 luni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

2 × 2 =