Presa ucraineană: Moscova discreditează Ucraina pe plan internaţional

Ministerul Afacerilor Externe al Federaţiei Ruse desfăşoară o campanie anti-ucraineană intensă în Uniunea Europeană, pentru a bloca semnarea, în toamnă, a Acordului de asociere între Kiev şi Bruxelles, procedură care ar împiedica partea ucraineană să se alăture Uniunii Vamale dintre Rusia, Belarus şi Kazahstan, relatează ziarul ucrainean „Zerkalo Nedeli”. foto

„Potrivit surselor noastre din mai multe capitale europene, ruşii desfăşoară în UE o activitate anti-ucraineană. Kremlinul şi-a fixat drept obiectiv împiedicarea cu orice preţ a semnării Acordului de asociere între Ucraina şi UE, asigurându-se că documentul nu va fi semnat niciodată.

De asemenea, Moscova vrea să elimine Kievul din procesul de soluţionare a conflictului transnistrean şi să discrediteze preşedinţia ucraineană a Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare, astfel încât autorităţile de la Kiev să pară pe plan internaţional neajutorate, incoerente şi incapabile să întreprindă ceva”, scrie publicaţia.

Săptămânalul de la Kiev subliniază că, deocamdată, UE ignoră Moscova şi depune eforturi pentru desprinderea Ucrainei din sfera de influenţă a Rusiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

three × three =