Azerbaidjan ..." />

Premierul Victor Ponta se află în turneu asiatic

Azerbaidjan este prima ţară pe care premierul Victor Ponta a vizita-o la începutul turneului asiatic destinat să atragă investiţii pentru România. Turneul mai include Kazakhstanul, Uzbekistanul și China. foto

Pe agenda discuţiilor se află proiecte din domenii precum energie, comunicaţii, transporturi sau mediu. Premierul Victor Ponta spune că vrea să redeschidă România pentru investiţii şi să convingă statele asiatice cu un potenţial financiar important să vină şi să investească în ţara noastră. 

„Dacă pe această stabilitate politică şi economică putem să atragem investiţii şi din afara Uniunii Europene, din ţările care au resurse importante financiare, cred că obiectivul nostru principal, acela de a crea locuri de muncă, de a avea investiţii străine, de a avea România ţara din estul Europei cea mai deschisă pentru investiţii şi pentru dezvoltare, se poate atinge”, a declarat Ponta la plecare.

Șeful executivului a avut, la Baku, o întrevedere cu preşedintele Azerbaidjanului şi cu prim-viceprim-ministrul azer.

Din delegaţia care îl însoţeşte pe premier fac parte ministrul delegat pentru Energie, Constantin Niţă, şi secretarul de stat în MAE Bogdan Aurescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

three + 17 =