Premierul rus a declarat că va avea pe masa de Revelion doar produse rusești

Premierul rus Dmitri Medvedev a declarat că, pe masa în noaptea dintre ani, va avea diverse produse alimentare rusești. foto

„Nouă ne-a reușit substituirea importurilor. Ne putem mândri că pe mesele noastre avem noi produse alimentare din Rusia. În ultima vreme noi am reușit să rezolvăm problema de substituire a importurilor de carne, pește, legume și fructe. Multe dintre acestea sunt deja produse la noi, de aceea, pe masa mea de Revelion voi avea neapărat pește, carne și legume din țara noastră, produse la întreprinderile deschise în ultimii ani”, a subliniat premierul, citat de  agenția ITAR-TASS.

Anterior, Medvedev a declarat pentru posturile rusești că Rusia va menține embargoul alimentar ca măsură de răspuns la sancțiunile impuse de Occident. Premierul de la Moscova este convins că, în viitorul apropiat, securitatea alimentară a Federației Ruse va fi asigurată în cea mai mare parte.

În august 2012 Rusia a impus un embargo alimentar pentru produsele din UE, SUA, Canada, Australia și Norvegia – țări care au aplicat sancțiuni economice Rusiei. Embargoul rus vizează importurile de carne, mezeluri, pește și fructe de mare, legume, fructe, produse lactate, nuci. Ulterior, embargoul a fost prelungit până pe 6 august 2016, iar lista cu țările vizate a fost extinsă. La sfârșitul lunii iunie președintele Rusiei, Vladimir Putin, a semnat decretul privind prelungirea sancțiunilor din 6 august 2016 până pe 31 decembrie 2017.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

13 − 1 =