Ministrul rus al..." />

Posibilă criză de benzină pe piaţa din Rusia

Ministrul rus al energiei, Aleksandr Novak, a anunţat în cadrul şedinţei Comisiei guvernamentale pentru sectorul energetic, de la începutul săptămânii, că Rusia s-ar putea confrunta cu o penurie de benzină, din cauza creşterii cererii pentru acest tip de combustibil şi a închiderii unor rafinării pentru executarea unor lucrări de reparaţie, anunţă „RBL Daily”. foto

Ministrul rus a mai specificat că şi benzinăriile din Rusia se vor confrunta cu o criză de carburanţi. Este posibilă declanşarea unei crize regionale a deficitului de benzină în perioada lunilor octombrie – noiembrie. Potrivit estimărilor ministrului rus al energiei, limita maximă de deficit de materie de produse petroliere va fi, în luna octombrie a acestui an, de aproximativ 400 000 de tone de combustibil, ceea ce repezintă 15% din consumul lunar de carburanţi în Rusia. 

Este posibil ca în această perioadă, benzinăriile din anumite zone ale ţării, care se aprovizionează cu carburanţi de la întrepinderile prelucrătoare de carburanţi, să impună o limită de benzină pentru clienţi. Pe piaţa carburanţilor din Moscova există posibilitatea declanşării unui deficit de scurtă durată la benzinării, care va atinge cifra de 69 000 de tone în luna octombrie şi un deficit de 62 000 de tone în luna noiembrie a acestui an.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

5 × three =