Portul Rotterdam e interesat să învestească în Portul Constanţa

Portul Rotterdam si-a exprimat din nou intenţia de a participa ca „partener strategic în dezvoltarea Portului Constanţa”, anunţă Ministerul Transporturilor.

Investiţia olandeză ar urma să se facă în sudul Portului Constanţa, prin parteneriat public-privat, pe noua lege. Informaţia apare în contextul numeroase discuţii din ultimul timp, asupra intenţiilor primarului Radu Mazare, de a deţine o participaţie mai mare la Portul Constanţa.

Ministrul Transporturilor Dan Sova s-a întâlnit ieri cu Ministrul Comerţului Exterior din Olanda, Lilianne Ploumen.

„Cei doi oficiali au discutat şi despre cooperarea dintre C.N. Administraţia Porturilor Maritime S.A. şi Autoritatea Portului Rotterdam. Partea Olandeză şi-a reiterat interesul de a participa în calitate de partener strategic în dezvoltarea Portului Constanţa, datorită potenţialului acestuia”, se precizeaza în comunicat.

♦ vezi aici comunicatul Ministerului Transporturilor

MT explică: „Zona de Sud a Portului este de interes major pentru investitorii străini, Autoritatea Portului Rotterdam fiind unul dintre cei care şi-au exprimat interesul. Pentru investiţia din Zona de Sud a Portului Constanţa este posibil a fi folosită şi noua Lege a Parteneriatului Public – Privat”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

nineteen − 15 =