Portul Giurgiulești va avea stație de schimbare a ecartamentului

Compania Danube Logistics va începe construcţia unei staţii de schimbare a ecartamentului în portul internațional Giurgiuleşti din Republica Moldova, pentru dezvoltarea transportului marfar feroviar dintre Est şi Vest.  foto

Danube Logistics, investitorul portului Giurgiulești, precizează că staţia de schimbare ecartamentului de la 1520 mm la 1435 mm şi invers va fi construită pe teritoriul portului. Investiţia în proporție de 100% urmează să fie făcută de Danube Logistics.

„Construcţia staţiei de schimbare a ecartamentului ne va oferi posibilitatea să tranzităm mărfurile din Europa de Vest spre Europa de Est”, a declarat Thomas Moser, preşedintele companiei.

În cadrul portului Giurgiuleşti activează un terminal petrolier, unul cerealier, un terminal marfar ce permite importul de utilaje şi materiale de construcţie, un terminal de ulei vegetal, precum şi un terminal de containere şi cargo general.

În raportul trimestrial al portului Giurgiuleşti se arată că în perioada de activitate a acestuia, conform situaţiei de la 1 aprilie 2012, volumul total al investiţiilor a constituit 58,4 milioane de dolari, dintre care în primul trimestrul din 2012 au fost investite circa 3,1 milioane de dolari… citește tot aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

15 + fourteen =