Portul Giurgiulești a dublat capacitatea de transportare a containerelor spre Constanţa

Datorită creşterii cerinţelor pieţei, operatorul Portului Internaţional Giurgiuleşti, compania Danube Logistics, îşi dublează capacitatea serviciului de transport între terminalul de containere Giurgiuleşti şi terminalul Constanţa Sud. foto

În acest sens, compania a angajat o navă cu o capacitate maximă de 80 TEU per voiaj, astfel că nava va putea transporta până la 160 TEU pe săptămână, în cazul în care va efectua 2 rute în fiecare săptămână.

Responsabili din cadrul companiei au spus că se aşteaptă la o creştere considerabilă a volumelor de tranzit odată cu promovarea propriului serviciu de transportate a containerelor.

“Datorită colaborării noastre cu Calea Ferata a Moldovei în cadrul trenului ZUBR, clienții noștri vor putea beneficia de prețuri competitive de transportare a containerelor pe cale ferată din Giurgiulești în Ucraina, sudul Poloniei, Belarus și țările Baltice”, a declarat Thomas Moser, președintele consiliului de administrare al societăţii.

Portul Internațional Giurgiulești are statutul de Zonă Economică Liberă (ZEL) și este un centru logistic multifuncțional care include un terminal petrolier, containere și terminale de mărfuri generale, precum și terminale de cereale și ulei vegetal. Acesta este singurul centru de acest tip din Republic Moldova. (Eco)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

19 − five =