P..." />

Polonia și România, interesate de promovarea gazului de șist

Polonia și România sunt interesate de promovarea gazului de șist și diversificarea resurselor de energie, având idei comune referitoare la politica mediului și cea energetică, a declarat prim-ministrul polonez Donald Tusk, la finalul discuției cu premierul Victor Ponta, aflat în vizită în Polonia. foto

„Avem idei comune referitoare la politica mediului, politica energetică. Importanța este ideea uniformă, identică, în ceea ce privește gazul de șist. Și România, și Polonia sunt interesate de promovarea celor întreprinse pentru gazul de șist și diversificarea resurselor”, a spus Tusk, într-o conferință de presă susținută împreună cu Ponta.

Premierul polonez a adăugat că sprijină „concepția Nabucco”, ca soluție pentru diversificarea surselor de energie. 

La rândul său, premierul Victor Ponta a arătat că noi surse de energie presupune independență și securitate energetică.

„La politicile energetice, pentru România, ca și pentru Polonia, este esențială coordonarea noastră la nivelul politicilor europene. Am făcut acest lucru natural chiar în cadrul Consiliului European. Noi surse de energie pentru Polonia, pentru România, pentru Europa înseamnă un obiectiv strategic, înseamnă independența pentru țările noastre, independența și securitate energetică, lucruri esențiale pentru dezvoltarea în continuare a celor doua țări”, a spus Ponta.

Cei doi premieri au asistat și la ceremonia de semnare de către miniștrii de resort din cele două țări a unui protocol de continuare a colaborării militare bilaterale, ca state membre NATO, prim-ministrul polonez afirmând că atât el, cât și premierul Ponta au confirmat, „șoptindu-ne unul altuia” în timpul ceremoniei, că această colaborare între serviciile speciale ale celor două țări este „absolut excepțională” și evaluată la un nivel foarte ridicat de către aliați.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

sixteen − ten =