Cetăţe..." />

Polonia oferă vize gratuite pentru cetățenii moldoveni

Cetăţenii moldoveni care vor să călătorească sau care muncesc în Polonia nu vor mai fi nevoiţi să achite câte 70 de euro pentru eliberarea vizei. foto

Declaraţia a fost făcută de copreşedintele Adunării Parlamentare Polonia – Moldova, Andrzej Halicki, la finele lucrărilor celei de-a treia reuniuni a adunării, care s-a desfăşurat la Chişinău. Oficialul a afirmat că anul trecut circa 7.000 de cetăţeni moldoveni au beneficiat de vize, achitând o taxă pentru vize naţionale în sumă de 70 de euro. „Sperăm că renunţarea la aceste taxe va creşte numărul de moldoveni care vin în Polonia”, a spus oficialul. 

Andrzej Halicki a mai spus că o decizie în acest sens va fi pusă în aplicare de autorităţile poloneze în câteva luni. De asemenea, la finele reuniuni a fost semnată o declaraţie comună. Potrivit copreşedintelui Adunării Parlamentare din partea Moldovei, Igor Corman, documentul prevede că Moldova rămâne o prioritate de asistenţă pentru Polonia. Igor Corman a mai spus că declaraţia reiterează sprijinul Poloniei pentru ca Moldova să devină ţară UE. Adunarea Parlamentară Moldova – Polonia a fost constituită în 2011, iar următoarea reuniune va avea loc în Polonia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

twelve + 3 =