Polițiștii de la frontiera cu Ungaria, pregătiți pentru creșterea traficului, cu ocazia Paștelui Catolic

Având în vedere că, la sfârşitul acestei săptămâni, credincioşii catolici din toată lumea vor sărbători Învierea Domnului, din experienţa anilor anteriori, în punctele de trecere a frontierei de la graniţa cu Ungaria se pot înregistra creşteri ale traficului de persoane şi mijloace de transport, informează Info Oradea, cu referire la un comunicat al I.T.P.F. Oradea. foto

Totodată, Ministerul Afacerilor Externe a informat că, în perioada 26.03.2016, ora 23.00 (ora României) – 28.03.2016 ora 23.00 (ora României), pe teritoriul Ungariei va fi restricționată circulaţia automarfarelor cu o capacitate mai mare de 7,5 tone.

Pentru evitarea aglomerărilor, I.T.P.F. Oradea a luat toate măsurile necesare astfel încât tranzitul să se efectueze în condiţii normale. În acest sens, au fost dispuse măsuri organizatorice de suplimentare a personalului poliţiei de frontieră şi a arterelor de control, până la capacitatea maximă permisă de infrastructura fiecărui punct de trecere, în funcţie de dinamica valorilor de trafic. De asemenea, va fi folosită la maxim capacitatea punctelor de trecere a frontierei şi în cele mai aglomerate se vor utiliza toate arterele de control disponibile, în limita configuraţiei acestora.

I.T.P.F. Oradea recomandă participanţilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor de frontieră existente la graniţă, astfel încât să se preîntâmpine apariţia suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea.

Reamintim punctele de frontieră existente la graniţa româno-ungară:

pe raza jud. Arad:

T.F. Nădlac – Nagylak
P.T.F. Nadlac II- Csanadpalota

P.T.F. Turnu – Batonnya;

P.T.F. Vărşand – Gyula

pe raza jud. Bihor:

T.F. Salonta – Mehkerek;
P.T.F. Borş – Artand;

P.T.F. Valea lui Mihai – Nyirabrany;

P.T.F. Săcuieni – Letavertes

pe raza jud. Timiş:

T.F. Cenad – Kiszombor;

pe raza jud. Satu Mare:

P.T.F. Urziceni – Vallaj;

P.T.F. Petea – Csengersima.

Cetăţenii care tranzitează punctele de frontieră rutiere cu autoturisme, microbuze si autocare, în perioadele în care se prefigurează creşteri ale valorilor de trafic, pot consulta aplicaţia on-line destinată monitorizării traficului la punctele de trecere a frontierei disponibilă pe pagina de internet a Poliţiei de Frontieră Române: www.politiadefrontiera.ro.

Aplicaţia on-line prezintă o medie a timpilor de aşteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei pentru anumite intervale de timp, iar valorile afişate pot suferi modificări în funcţie de dinamica traficului în punctul de trecere respectiv, la un moment dat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

one × four =