..." />

Poliția rutieră din Bulgaria nu va mai opri automobilele în trafic

Urmare a unei acțiuni de verificare a activității poliției rutiere din Bulgaria, s-a constatat că doar un singur echipaj de poliție rutieră din 60 testate a refuzat mita de la șoferi. foto

În aceste condiții, ministrul de Interne din Bulgaria, Tvetlin Iovcev, a ordonat eliminarea controalelor rutiere de rutină, informează presa de la Sofia. 

Potrivit ministrului, urmează să apară noi instrucțiuni pentru situații în care poliția rutieră are dreptul să oprească automobilele și camioanele pentru verificări. Este vorba despre situația în care șoferul a încălcat regulile de circulație, mărfurile periculoase nu sunt transportate conform normelor de siguranță, suspiciuni că șoferul ar conduce în stare de ebrietate și dacă șoferul ar fi fost implicat într-un accident rutier. 

Noua instrucțiune mai prevede că pe porțiunile periculoase de drum, unde sunt instalate indicatoarele corespunzătoare, polițiștii rutieri vor fi obligați să staționeze la începutul acestor porțiuni de drumuri și nu la terminarea lor, așa cum se proceda anterior.

Se vor schimba și criteriile de evaluare a activității poliției rutiere. Dacă anterior criteriul era numărul de abateri înregistrate și suma totală a amenzilor colectate, de acum înainte activitatea agenților rutieri va fi apreciată în funcție de numărul de accidente cu victime și persoane decedate în zona atribuită polițistului.

Ministerul de Interne anunță că lucrează și asupra elaborării unor măsuri concrete pentru prevenirea coruperii poliției rutiere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

two × 2 =