Mini..." />

Podul Vidin-Calafat nu este în pericol să se prăbuşească

Ministerul Transporturilor de la Sofia a infirmat ipoteza conform căreia cel de-al doilea pod peste Dunăre, la Vidin-Calafat, este în pericol să se prăbuşească. foto

Anterior, canalul de televiziune Euronews a difuzat un reportaj în care susţinea că podul este în pericol să se prăbuşească în orice moment, din cauza unor defecte grave de construcţie. „Defectele constatate la podul Vidin-Calafat nu au nicio legătură cu rezistenţa structurii construcţiei. Inspecţia construcţiei a fost comandată de ministrul transporturilor din Bulgaria, Danail Papazov, în luna octombrie, din cauza fisurilor apărute în asfalt. Comisia de experţi a stabilit existenţa unor probleme grave, însă, dacă acestea vor fi înlăturate în timp util, nu vor afecta exploatarea podului”, se arată într-un comunicat al Ministerului Transporturilor din Bulgaria. 

Covorul asfaltic al construcţiei este afectat, atât în partea bulgară, cât şi în cea română a podului. În urma unui control tehnic efectuat de specialiştii bulgari s-a stabilit că sub covorul asfaltic s-a infiltrat apă. Au fost demarate deja acţiuni de îmbunătăţire a sistemului de drenaj al podului. În prezent, defecţiunile sunt doar în stratul de uzură din asfalt, care are o grosime de patru centimetri (asfaltul având în total grosimea de 10 centimetri), impunând-se măsuri urgente pentru înlăturarea acestora înainte de sezonul rece, când apa ar putea să îngheţe şi să provoace deteriorări grave ale covorului asfaltic. La începutul lunii noiembrie, vor fi reasfaltate toate porţiunile cu probleme. Va fi introdus un regim temporar de traversare a podului pe o singură bandă, în direcţia Bulgaria-România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

1 + eighteen =