Podul peste Argeș de pe Autostrada A1 București–Pitești intră în reparații

Podul peste Argeș de la km. 35 al Autostrăzii A 1 București –Pitești pune în pericol siguranța rutieră din cauza degradărilor majore, arată expertiza tehnică realizată la comanda CNADNR în 2015. foto

Potrivit Radio România Actualități, care face referire la expertiză, structura de rezistență a podului este afectată și din cauza traficului greu intens (de multe ori fără respectarea limitei de tonaj), dar și a balastierelor din zonă.

Compania de Autostrăzi și Drumuri a lansat licitația pentru executarea lucrărilor de consolidare la km 35 pe calea II – sensul Pitești –București, iar intervenția va dura aproximativ 6 luni.

În timpul lucrărilor, care ar putea începe în primăvară, traficul spre București va fi restricționat parțial și se va desfășura pe o singură bandă, situație care va duce la formarea de coloane, în special în zilele libere de la sfârșitul săptămânii.

Primele restricții la km. 35 pe A 1 au fost impuse în 2014, atunci când s-au efectuat reparații provizorii dar pe sensul de mers spre Pitești.

Autostrada A 1 București Pitești cu o lungime de aproximativ 110 de km. este cel mai aglomerat drum din România. Podul peste Argeș are o lungime de 230 de metri și a fost construit în 1970 atunci când a fost construită calea II pe Autostrada A 1.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

twelve + six =