Guve..." />

Podul Calafat-Vidin va fi deschis cel mai devreme în mai

Guvernul român estimează că Podul peste Dunăre de la Calafat – Vidin, dintre România şi Bulgaria, va fi inaugurat cel mai devreme în a doua jumătate a lunii mai, „dat fiind contextul politic actual” din Bulgaria. foto

Estimarea este inclusă într-o notă discutată în şedinţa de miercuri a Guvernului.

În document se arată că a fost semnat Acordul între Guvernul României şi Guvernul Republicii Bulgaria pentru înfiinţarea unei entităţi comerciale mixte, ca operator al noului Pod între cele două state, iar lucrările la componenta rutieră sunt finalizate 100%, în timp ce lucrările la componenta feroviară sunt finalizate în proporţie de 95%. 

„Dat fiind contextul politic actual din Republica Bulgaria, data inaugurării obiectivului va fi cel mai devreme în a doua jumătate a lunii mai 2013”, se mai afirmă însă în document.

În luna februarie, Guvernul de centru-dreapta condus de Boiko Borisov a demisionat, după zece zile de manifestaţii, uneori violente, împotriva sărăciei.

Fostul premier bulgar Boiko Borisov a anunţat, în urmă cu o lună, că Podul Calafat-Vidin va fi inaugurat oficial pe 9 mai, de Ziua Europei, în prezenţa preşedintelui Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, şi a comisarului UE pentru Politici regionale, Johannes Hahn.

Conform estimărilor, peste 100.000 de vehicule ar urma să traverseze anual acest pod… citește tot pe www.mediafax.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

eleven + 17 =