Podul Calafat-Vidin, c..." />

Podul Calafat-Vidin intră în reparaţii

Podul Calafat-Vidin, care face legătura între România şi Bulgaria, intră la începutul acestei săptămâni în reparaţii. Oficialii bulgari au identificat peste 20 de probleme în urma unei inspecţii. foto

Oficialii de la Sofia au declarat că sunt afectaţi doar 4 cm din cei 10 câţi are stratul asfaltic, aşa că structura podului nu este compromisă. Lucrările vor fi suportate în întregime de firma constructoare. Ministrul bulgar, Daniel Papazov, a precizat că există probleme şi la canalizare, apa acumulându-se sub asfalt. 

Odată cu venirea iernii, problemele s-ar putea înrăutăţi în condiţiile în care apa scursă prin crăpăturile din asfalt ar urma să îngheţe şi, astfel, să se dilate.

Podul Calafat-Vidin are o lungime de aproximativ doi kilometri, două benzi rutiere pe sens, o linie de cale ferată, două trotuare şi o pistă pentru biciclişti. Toate taxele rutiere sunt încasate de statul român, iar bulgarii rămân doar cu taxele feroviare.

Pentru traversarea podului din Bulgaria în România, este percepută o taxă de 6 euro în cazul autoturismelor, iar pietonii şi cicliştii trec gratuit. Costul construcţiei podului a fost estimat la aproximativ 273 de milioane de euro, din care partea bulgărească a plătit aproximativ 225 de milioane de euro, iar restul statului român.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

eighteen − 17 =