Sindicatul piloților de..." />

Piloții de la Lufthansa sunt în grevă

Sindicatul piloților de la Lufthansa a informat că planifică joi o altă grevă de 24 de ore, după mișcările de protest anunțate pentru miercuri, care au dus la anularea a aproximativ o treime din zborurile celui mai mare operator aerian european, transmit DPA și Reuters. foto

Aceasta este a 14-a grevă organizată de sindicatul Vereinigung Cockpit (VC) de la începutul disputei cu managementul, în luna aprilie 2014.

Într-o declarație a sindicatului se arată că toate zborurile Lufthansa pe distanțe scurte și lungi din afara Germaniei vor fi afectate în urma continuării grevei, care ar urma să se încheie joi la ora 22.59 GMT.

Lufthansa a anunțat miercuri că a anulat 876 din cele aproximativ 3.000 de zboruri, fiind afectați aproximativ 100.000 de pasageri iar șeful companiei germane a avertizat că mișcarea de protest va costa Lufthansa între șapte și nouă milioane de euro zilnic.

Greva de joi a fost anunțată de sindicat după ce un tribunal german a respins obiecțiile operatorului aerian, care a cerut oprirea mișcărilor de protest.

Greva a început la miezul nopții și afectează plecările de pe aeroporturile din Germania, inclusiv 51 de zboruri pe distanțe lungi.

Lufthansa a dat asigurări că zborurile subsidiarelor Germanwings, Eurowings, Austrian Airlines, SWISS și Brussels Airlines nu vor fi afectate.

Personalul Lufthansa a decis să intre în grevă în urma eșecului negocierilor cu managementul pentru un nou contract colectiv de muncă pentru cei 5.400 de piloți și copiloți.

Sindicatul Vereinigung Cockpit solicită o majorare salarială medie de 3,7% pe an, în timp ce echipa managerială oferă o majorare de 2,5%, care, în opinia sindicatului, este egală cu o înghețare a salariului.

Lufthansa, cel mai mare transportator aerian european, s-a confruntat în ultimii ani cu greve repetate din partea piloților și personalului de bord în încercarea de a introduce noi măsuri de reducere a costurilor pentru a putea face față competiției crescute venite din partea noilor companii aeriene din Orientul Mijlociu, dar și din partea companiilor low cost.

Sursa: Agerpres 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

five × 3 =